Vad gäller för robotgräsklippare när du flyttar

Senast uppdaterad:

När du flyttar är det viktigt att ta hand om din robotgräsklippare på rätt sätt. I denna artikel guidar vi dig genom processen att förbereda, packa och transportera både gräsklipparen och dess tillbehör, samt ge tips för installation och användning på den nya platsen.

Förberedelser

När du står inför en flytt är det viktigt att hantera din robotgräsklippare korrekt för ett smidigt övertagande av nya ägare eller en förflyttning till ditt nya hem.

Kan man ta med sig robotgräsklipparen vid flytt?

Du kan definitivt ta med dig robotgräsklipparen när du flyttar. Se till att informera eventuella köpare av ditt tidigare boende om att gräsklipparen inte ingår i husköpet.

Juridiskt anses vissa objekt vara en del av fastigheten och andra som lös egendom, robotgräsklipparen räknas vanligtvis till den senare kategorin.

Ska man flytta slingan och laddstationen?

Begränsningsslingan och laddstationen bör flyttas med gräsklipparen. Före flytten, koppla bort och rengöra dessa komponenter. Vid installation på den nya platsen, följ tillverkarens instruktioner för att säkerställa att robotgräsklipparen fungerar korrekt.

Var medveten om att kablar inte bör utsättas för skador under transporten.

Förbereda robotgräsklipparen för flytt

Innan robotgräsklipparen transporteras till sitt nya hem är det viktigt att rengöra den grundligt för att avlägsna allt skräp och gräsrester.

Laddaren och andra löstagbara delar ska säkras. Vid behov, konsultera manualen för specifika instruktioner om hur du säkerställer att gräsklipparen är redo för transport.

Flytten

Vid en flytt är det avgörande att korrekt hantera din robotgräsklippare, vilket omfattar både enheten och dess installation vid din nya bostad. För mer information om när du ska boka flytt, besök vår hemsida.

Det är viktigt att inte bara tänka på själva flytten av möbler och lådor, utan även på säkerheten och inställningarna för tekniska hjälpmedel som robotgräsklippare.

Flytta robotgräsklipparen

Din robotgräsklippare är en värdefull del av hemmet och kräver noggrann hantering vid flytt. Packa ner robotgräsklipparen i dess originalkartong om möjligt, alternativt i en stabil låda med tillräcklig skyddande förpackning.

Se till att den är ren och laddad ifall du behöver använda den direkt efter ankomsten.

Flytta slingan och laddstationen

Begränsningsslingan och laddstationen bör flyttas med gräsklipparen. Före flytten, koppla bort och rengöra dessa komponenter. Vid installation på den nya platsen, följ tillverkarens instruktioner för att säkerställa att robotgräsklipparen fungerar korrekt.

Var extra försiktig med kablarna under transporten. Se vår artikel om tips vid flytt och om hur du packar och transporterar ömtåliga föremål.

Återinstallera och konfigurera

Efter ankomst till den nya fastigheten är det dags att installera och konfigurera din robotgräsklippare. Placera laddstationen på en lämplig plats och dra en ny begränsningsslinga runt din trädgård.

Se till att följa tillverkarens instruktioner för korrekt installation och kalibrering av systemet för optimal användning.

Tips och råd

När du flyttar din robotgräsklippare till en ny trädgård är det viktigt att anpassa maskinens inställningar och ta hänsyn till säkerheten. Här följer några specifika råd.

Använda kartfunktionen

Kartfunktionen på din robotgräsklippare avgörande för en effektiv klippning på den nya platsen. Återställ kartan och gör en ny kartläggning av trädgården för att roboten ska kunna navigera korrekt och undvika hinder.

Kontrollera att alla inställningar uppdateras för att matcha den nya miljön, inklusive schemat och zongränserna.

Söka professionell hjälp

Om du inte är bekant med hur robotgräsklipparen omprogrammeras eller återställs kan det vara klokt att söka professionell hjälp

En expert kan assistera med att installera kabeln med rätt avstånd till kanter och i hörn, vilket säkerställer att installationen blir korrekt utförd från början.

Säkerhetsaspekter

Alltid prioritera säkerheten när du flyttar och installerar din robotgräsklippare. Kontrollera att avståndet på märlorna är tillräckligt korta så att kabeln inte slackar.

Se till att klipparen är uppdaterad med senaste mjukvaran och att alla säkerhetsfunktioner är aktiva, såsom lyft- och stötsensorer.

Foto av författare
Skriven av: Kenny Palm

Kenny är utbildad maskiningenjör och drev under 7 års tid ett eget företag som tillverkade och sålde robotgräsklippare. Bolaget såldes och sedan 2021 ingår han i vårt team som kvalitetsgranskare.

Lämna en kommentar