Pimpa din robotgräsklippare – klistermärken och dekaler

Senast uppdaterad:

Pimpa din robotgräsklippare

Att pimpa din robotgräsklippare kan vara ett kul projekt och en rolig syn för de som ser din robotgräsklippare. Det finns många olika dekaler och klistermärken man kan köpa, men tänk på att dekaler till robotgräsklippare har olika mått. Du måste därför först se till att du köper rätt dekaler till din robotgräsklippare. 

Det kan också funka att använda klistermärken som ofta är mindre i formen, vilket gör att det är större chans att de passar på din robotgräsklippare.

Hur du går tillväga för att pimpa din robotgräsklippare

Att anpassa och styla sin robotgräsklippare är inte bara ett roligt projekt, det kan också göra din robotgräsklippare mer personlig och unik. Det finns ett brett utbud av dekaler och klistermärken som passar olika modeller av robotgräsklippare.

Husqvarna Automower är exempelvis den modell som har allra flest dekaler tillgängliga att köpa.  I denna artikel kommer vi att gå igenom några av de mest populära alternativen samt ge tips och råd om hur du applicerar dem på din robotgräsklippare.

Dekaler för robotgräsklippare

Det finns många olika typer av dekaler till robotgräsklippare, allt från roliga och kreativa mönster till mer stilrena och klassiska alternativ. Du kan hitta dekaler till de flesta populära robotgräsklipparna på marknaden. Husqvarna Automower har exempelvis en dekalsats till den svenska flaggan.

Några populära dekalkategorier inkluderar:

  1. Polisdekaler
  2. Dekaler med flaggor
  3. Djurdekaler

Klistermärken för robotgräsklippare

Förutom dekaler till robotgräsklippare finns det även klistermärken som kan användas för att anpassa din maskin. Klistermärken är ofta mindre än dekaler vilket gör att de kan användas på de flesta klipparna. Du kan använda dem för att lägga till små detaljer och en personlig touch på din robotgräsklippare.

Skal för robotgräsklippare

Om du vill byta ut hela skalet på din robotgräsklippare finns det flera alternativ tillgängliga. Detta kan vara ett bra sätt att förnya utseendet på din robotgräsklippare eller för att byta ut ett skadat skal. Det finns skal tillgängliga för många olika modeller, men även här är utbudet störst för Husqvarna Automower.

Hur man applicerar dekaler och klistermärken på din robotgräsklippare

Applicera dekaler på robotgräsklippare

Följ dessa steg för att korrekt applicera klistermärken eller dekaler på din robotgräsklippare:

  • Se till att robotgräsklipparen är ren och fri från smuts eller damm. Använd ett rengöringsmedel som är lämpligt för plastytan på robotgräsklipparen, till exempel Husqvarnas rengöringsspray Care and Shine.
  • Ta bort skyddsfilmen från dekalen eller klistermärket.
  • Om du har en stor dekal kan det vara lättare att applicera den genom att börja i mitten och sedan arbeta utåt mot kanterna. Detta minskar risken för luftbubblor och veck.
  • Pressa dekalen eller klistermärket försiktigt mot robotgräsklipparens skal och använd en mjuk skrapa eller liknande för att jämna ut eventuella luftbubblor.
  • Värm dekalen eller klistermärket med en hårtork på låg värme för att hjälpa det att fästa ordentligt och forma sig efter robotgräsklipparens yta.

Pimpa parkeringsplatsen för din robotgräsklippare

För att skapa en helhetsupplevelse kan du även pimpa parkeringsplatsen för din robotgräsklippare. Det finns flera olika typer av hus, garage och skydd som kan användas för att skydda din robotgräsklippare och samtidigt ge den en personlig och unik stil.

Vanliga frågor om att pimpa robotgräsklippare

Passar alla dekaler alla robotgräsklippare?

Nej, dekaler är oftast designade för specifika robotgräsklipparmodeller. Det är viktigt att kontrollera att dekalen du väljer är kompatibel med din robotgräsklippare.

Påverkar dekaler eller klistermärken robotgräsklipparens funktion?

Så länge du applicerar dekalen eller klistermärket på rätt sätt och undviker att täcka viktiga funktioner som sensorer, kontrollpaneler eller hjul, bör de inte påverka din robotgräsklippares funktion.

Är det svårt att ta bort dekaler eller klistermärken från robotgräsklipparen?

Det kan variera beroende på dekalens eller klistermärkets kvalitet och hur länge det har suttit på robotgräsklipparen. I de flesta fall kan dekaler och klistermärken tas bort genom att värma dem med en hårtork och sedan försiktigt dra bort dem från robotgräsklipparens yta. Det kan dock finnas kvar rester av lim som behöver rengöras bort med ett lämpligt rengöringsmedel.

Foto av författare

Pernilla är utbildad maskiningenjör och har även mångårig erfarenhet som produktansvarig där hon arbetat med att kvalitetssäkra och ta fram nya modeller av robotgräsklippare.